fbpx

Stage op Australië

Kies voor een stage in Australië

Staat Australië bovenaan jouw bucketlist? Begrijpelijk, want het is een echte droombestemming! Steeds meer studenten kiezen ervoor om te werken, wonen en reizen in dit prachtige land. Met een overvloed aan uitdagende stages is Australië een hotspot voor internationale ervaringen. Wil je werken voor een wereldwijde organisatie in het bruisende Sydney, of trek je liever naar het westen voor een avontuur bij een lokale onderneming in Perth?

Stagemogelijkheden in Australië

Dankzij onze vele connecties is in Australië alles mogelijk, van MBO-stages tot HBO of WO! En als je liever niet alleen gaat, bieden wij ook duo-stages aan, zodat je samen met je klasgenoot op avontuur kunt gaan. We bieden stages op maat, waardoor we stageplekken in alle studierichtingen aanbieden in Australië. We hebben mogelijkheden in Marketing & Communicatie, Toerisme, Hotelbranche, Media & Entertainment, Biomedische Wetenschap, Onderwijs, Retail, Engineering en Techniek. Staat jouw specifieke richting er niet bij? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

De stagemogelijkheden zijn vanaf 12 weken tot een heel schooljaar met flexibele startdata. Laat ons weten wanneer je wilt beginnen, en wij regelen de rest! 

Highlights Australië

  • Populaire bestemming
  • Veelzijdig land met prachtige natuur
  • MBO & duo stages mogelijk
  • Alle studierichtingen
  • Laidback levensstijl & no-worries mentaliteit
  • Ideaal om te combineren met reizen

Waarom stage lopen in Australië met Information Planet?

Waarom Australië

Beleef een toffe stage

  • Duik in de 'no-worries' levensstijl.
  • Ontdek de gastvrije en open-minded Australiërs.
  • Til je Engelse taalvaardigheid naar een hoger niveau.
  • Mogelijkheid voor een duo & MBO stage.
  • Van 12 tot 52 weken stage lopen.
  • Combineer je stage met een rondreis.
  • Stagemogelijkheden in alle richtingen.

Wij helpen je bij deze gave stage in het buitenland

Australiërs leven een ontspannen levensstijl met een 'no worries' mentaliteit, waarbij je als stagiair zult ervaren dat werk en plezier goed samengaan. Een uitgebreide lunch hoort bij een lange meeting en met de Friday Drinks luidt jij het weekend goed in. De koffiecultuur, dat is trouwens ook echt een dingetje. De meeste Aussies hebben hun cafeïneshot al binnen voordat de zon opkomt, en staan dan ook te stuiteren om de werkdag te beginnen.

 

Wat Australiërs echt onderscheidt, is hun gastvrijheid en oprechte interesse. In een Australisch bedrijf voel je meteen een relaxte sfeer. Maar vergis je niet, achter die laid-back uitstraling zit een team dat keihard werkt, om het gewenste resultaat te behalen. Meld je aan voor een stage in Australië en begin iedere dag met een glimlach (en een goede bak koffie).

Ben je razend benieuwd naar jouw mogelijkheden of wil je ontdekken hoe wij jou kunnen bijstaan? Bezoek een infosessie of plan een gratis oriëntatiegesprek in! Wij helpen je graag met het plannen van jouw onvergetelijke stage naar Australië.

Stage in Australië

Een stage in Australië is een onvergetelijke ervaring! Tijdens jouw stageperiode leer je niet alleen veel over je vakgebied, maar ook over jezelf. Je krijgt de kans om volledig ondergedompeld te worden in een nieuwe werkcultuur en om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Naast de waardevolle ervaring die je opdoet, zul je ook genieten van de unieke levensstijl en het avontuur dat Australië te bieden heeft. Hieronder lees je alles wat je moet weten over stagelopen in Australië. Bekijk hier de algemene informatie over onze stagebegeleiding, studierichtingen en eisen.

Loader image

Voor een geslaagd verblijf in Australië is goede accommodatie essentieel. Ons team staat klaar om je te helpen bij het vinden van een comfortabele woonruimte die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. In samenwerking met diverse partners bieden wij verschillende opties aan, zoals een studentenverblijf of verblijf bij een gastgezin. Of je nu de voorkeur geeft aan gedeelde accommodatie voor een gezellige sfeer of juist wilt verblijven bij een gastgezin voor een onderdompeling in de lokale cultuur, wij hebben de juiste oplossing voor jou! Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in om jouw accommodatie in Australië te regelen, nadat je stage is geregeld.

Zodra je stage geregeld is, kun je het visum aanvragen via de officiële website van de Australische overheid. De twee beste opties zijn:

  • Training visum (subclass 407): Dit visum is bedoeld voor stages en opleidingen, geldig voor maximaal 2 jaar, afhankelijk van verschillende factoren. De kosten beginnen bij €250. Aanvragen kan via deze link.
  • Working Holiday Visum (417): Hiermee kun je 12 maanden in Australië wonen, werken en reizen, en maximaal 6 maanden bij dezelfde werkgever werken. De kosten starten vanaf €400. Normaal gesproken wordt dit visum maar één keer per persoon verstrekt. Aanvragen kan via deze link.

Je kunt het aanpassen naar: Zorg dat je een paspoort hebt dat tenminste 6 maanden geldig is na afloop van het visum. Als je niet tussen de 18-30 jaar bent kies dan een ander visum, zoals het Temporary Activity Visa (Subclass 408). Zie de voorwaarden via deze link. Vul alle gegevens nauwkeurig in en controleer je e-mail, inclusief de spamfolder, voor updates

*We adviseren alle voorwaarden nog goed door te nemen op de hierboven genoemde websites van de Australische autoriteiten.

De kosten van een stagepakket verschillen per bestemming:

  • Stage Malta: €745,-
  • Stage Ierland: €995,-
  • Stage Australië: €1.095,-
  • Stage Nieuw-Zeeland: €1.095,-

Ga helemaal voorbereid op reis. Ons advies is gratis, maar de kosten voor accommodatie, verzekeringen, vliegtickets, taalcursussen en startpakketten zijn niet inbegrepen in het stagepakket. Wij staan voor je klaar om je te adviseren over vliegtickets en verzekeringen. Bovendien kunnen we je vaak helpen bij het vinden van een geschikte accommodatie op jouw bestemming.

Wil je je taalvaardigheden nog even opfrissen voordat je vertrekt? Geen probleem! Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte taalcursus. Zo ga je met een gerust hart en goed voorbereid op pad!

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat

Een gesprek starten

Hallo! Klik hieronder op een van onze afdelingen om te chatten op WhatsApp

Onze afdelingen antwoorden meestal binnen een paar minuten binnen de reguliere werktijden.